Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: U Zavičajnom muzeju otvorena izložba slika Saše Bogdana (Foto)

U Zavičajnom muzeju Gradiška sinoć je otvorena izložba slika akademskog slikara Saše Bogdana iz Dervente.

Posjetioci su imali priliku da uživaju u bogatim energičnim koloritnim slikama koje su rađene tehnikama akril i ulje na platnu.

izlozba

Istoričar umjetnosti Aleksandar Grandić ocijenio je da je Bogdanova umjetnost sveobuhvatna, prožeta intenzivnim emocijama i ekspresijom.

“Na ovim radovima se može primjetiti uticaj brojnih umjetnika, od srpskog slikarstva iz druge polovine dvadesetog vijeka do evropskih i svjetskih uticaja. Na taj način se postupak umjetničnog oblikovanja Saše Bogdana može odrediti kao zasebna, krajnje lična, restruktura likovnog jezika, pri čemu dominiraju simbolistički i veoma intenzivni emotivni konstituenti tog lucidnog, zaumnog izražaja. U prvi mah može da se učini da njegova platna obiluju elementima, da ima previše kolorita i crteža, ali njega zapravo karakteriše to što na ekspresivan način pokazuje svoje impresije i emocije”, rekao je Grandić.

Umjetnik Saša Bogdan je izlagao na više samostalnih i grupnih izložbi, učestvovao je u brojnim humanitarnim izložbama i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Objavio je tri zbirke poezije.

Autor kaže da su radovi nastali tokom višegodišnjeg stvaralaštva.

“Vjerujem da će posjetioci pronaći neki rad za sebe, a izložba je i prodajnog karaktera”, rekao je Bogdan.

Akademski slikar Saša Bogdan izrađuje skulpture i suvenire od fosilnog hrasta lužnjaka Ukrinskog abonosa. Bogdan je predsjednik Udruženja likovnih stvaralaca „ULIKS“ Derventa. Osnivač je Međunarodne likovne kolonije „Patkovača“ Derventa.

Izložba slika akademskog slikara Saše Bogdana, kao i mnogi drugi sadržaji u Zavičajnom muzeju Gradiška, upriličena je povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.

Izvor: mojagradiska.com
7,300FansLike
458FollowersFollow