Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiška: Uređajem za ometanje otključavali skupocjena vozila i krali iz njih

Policija je danas, 28.11.2023. godine, realizovala akciju kodnog naziva “CarGame“. Akcija je usmjerena na suzbijanje krivičnih djela protiv imovine, a uhapšeno je lice P.B. iz Bijeljine.

Akciju su sproveli policijski službenici PU Gradiška, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, PU Banjaluka i PU Bijeljina, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

27. novembra 2023. godine Policijskoj stanici Gradiška prijavljeno je da nepoznato lice ili više njih, iz putničkih automobila, otuđuje određene količine novca.

“Policijski službenici PU Gradiška došli su do saznanja da su lica P.B. i D.R. iz Bijeljine, 27.11.2023. godine na području Gradiške, izvršili više krivičnih djela protiv imovine, na način da su korištenjem uređaja za ometanje signala otključali skupocjene putničke automobile te iz istih otuđili određenu količinu novca”, sapšteno je iz PU Gradiška.

Po naredbi Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata kao i vozila koje koriste osumnjičena lica, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i to: novac, uređaj za otključavanje vozila (“ometač”) i drugi predmeti, koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

uredjaj za ometanje
Foto: PU Gradiška

P.B. uhapšen, D.R. u bijegu

Kako kažu iz policije, lice P.B. iz Bijeljine lišeno je slobode, dok lice D.R. takođe iz Bijeljine nije pronađeno, te je za istim raspisana potraga.

“O svemu navedenom obaviješten je dežurni okružni javni tužilac OJT Banjaluka koji je naložio da se protiv osumnjičenih u redovnoj proceduri podnese izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela”, zaključeno je u saopštenju policije.

Gradiskalive.com
6,700FansLike