Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiški profesori na obuci za primjenu STEAM laboratorija

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić juče je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci prisustvovala zvaničnom početku replikacione obuke za 1.500 nastavnika srednjih škola iz predmeta prirodnih nauka za primjenu STEAM laboratorija u 50 srednjih škola u Srpskoj.

“Naše nastavnike ćemo na ovaj način, kroz obuke koje sprovodi Republički pedagoški zavod, edukovati da mogu da primjenjuju novu tehniku i tehnologiju u procesu izvođenja nastave, gdje će đaci na modernizovaniji i kritički način sticati nova znanja i vještine”, rekla je Trivićeva novinarima.

Ona je rekla da će nastavnici stečena znanja sa obuka početi primjenjivati od 1. septembra, jer će te učionice zvanično biti u upotrebi za nekoliko predmeta iz oblasti prirodnih nauka u svakoj školi, gdje će nastavnici moći da primjenjuju različite sadržaje kroz upotrebu neposrednih tehnologija u procesu nastave, a učenici će biti uključeni interaktivno u proces izvođenja nastave.

U prostorijama Gimnazije Gradiška juče je počela obuka za profesore zaposlene u Gimnaziji Gradiška, Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi Gradiška i Gimnaziji Srbac.

Gradiška Gimnazija može se pohvaliti laboratorijom za prirodne nauke koja je opremljena opremom u vrijednosti oko 21.000 KM koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Nova oprema će biti korištena u nastavi matematike, fizike, informatike, hemije, biologije i geografije.

STEAM laboratorijom može se pohvaliti i Srednja stručna i tehnička škola Gradiška.

Izvor: radiogradiska.com | G.Vlainić
6,200FansLike