Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradiški vatrogasci dobrovoljno dali krv (Foto)

U Službi transfuzije Bolnice Gradiška danas je krv dalo 20 gradiških vatrogasaca, u akciji dobrovoljnog davalaštva koju su organizovali u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta, povodom Međunarodnog dana vatrogasaca, 4. maja.

Zamjenik starješine Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Gradiška Stanoja Petrović rekao je da je ovo peta godina za redom da organizuju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, čime vatrogasci i na ovaj načim pokazuju humanu stranu svoje profesije.

„Vatrogasci i pojedinačno dobrovoljno daju krv, a učestvuju i u drugim humanitarnim akcijima“, dodao je Petrović.

Koordinator za zdravstvene aktivnosti gradiškog Crvenog krsta Dragana Stević istakla je da Crveni krst ima veoma dobru saradnju sa vatrogascima, sa kojima već dvije godine organizuju ovakve akcije.

„Njihov aktiv ima 22 dobrovoljna davoca i to nam je veoma značajno jer organizujemo minimalno dvije akcije dobrovoljnog davalaštva u kojima učestvuju vatrogasci“, naglasila je Stevićeva.

Specijalista transfuziologije Tatjana Milešević Babić rekla je da Bolnica Gradiška trenutno ima zadovoljavajuće zalihe krvi, ali da svaka akcija puno znači jer je i potrošnja jako velika.

Profesonalna vatrogasno-spasilačka jedinica Gradiška ima oko 30 zaposlenih i kao kolektiv procentualno ima najveći broj dobrovoljnih davaoca krvi.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,400FansLike
459FollowersFollow