Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradska uprava organizuje događaj “Dani pejzaža”

Gradska uprava Gradiška implementira projekat “ADRILINK – Mreža za interpretaciju Jadranskog pejzaža”.

“Cilj projekta je jačanje lokalne privrede povećanjem turističke ponude, vrednovanjem lokalnih identiteta, prirodne i kulturne baštine stvaranjem novih i uvezivanjem postojećih turističkih proizvoda i subjekata, te stvaranje povoljnog poslovnog okruženja u Jadransko-jonskom području”, poručuju iz Gradske uprave Gradiška.

Sprovođenjem projekta je planirano osnažiti kapacitete zainteresovanih strana u području zaštite prirodne i kulturne baštine i turizma, kako bi se održivo valorizovala i očuvala prirodna i kulturna baština kao sredstvo razvoja i rasta privrednog sektora u turizmu.

“Dani pejzaža”

S ciljem promovisanja projekta i informisanja šireg stanovništva o planiranim projektnim aktivnostima Gradska uprava grada Gradiška će u petak, 04.06.2021. godine organizovati događaj “Dani pejzaža” u prostorijama Gradske uprave.

Edukativne radionice

S ciljem osnaživanja lokalnih zainteresovanih strana iz oblasti kulture, turizma, sporta i privrede organizovaće se u petak, 11.06.2021. godine prva od četiri Edukativno-interpretativne radionice u okviru kojih će učesnici samostalno mapirati turističke potencijale, definisati strateške pravce i operativne planove za razvoj novog turističkog proizvoda Gradiške, turističke rute koja će biti prezentovana na projektnoj platformi i postati dio Jadronsko-jonske turističke ponude.

Dodatne informacije o projektu, partnerskom konzorcijumu, projektnim i partnerskim aktivnostima možete vidjeti na stranici projekta, kao i na ovom linku.

Ovaj projekat podržava Interreg ADRION program finansiran iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA II fonda.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
458FollowersFollow