Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Gradski stadion u Gradišci dobio novo ime

Na prijedlog Fudbalskog kluba “Kozara”, Skupština grada Gradiška donijela je Odluku da Gradski stadion od sada nosi ime Velimira Sombolca, proslavljenog fudbalera, trenera i olimpijskog reprezentativca Jugoslavije.

Predsjednik Skupštine grada Milenko Pavlović, koji je i predsjednik “Kozare”, istakao je da su već duže vrijeme razmišljali o tome da Gradski stadion dobije ime po Velimiru Sombolcu, s obzirom da je on bio jedini olimpijac iz Gradiške i to osvajač zlatne medalje.

“Smatrali smo da to on i njegova porodica apsolutno zaslužuju, a Gradska uprava i Skupština grada su takođe tog mišljenja, kao i većina naših građana”, naglasio je Pavlović.

Gradski stadion Velimir Sombolac

Velimir Sombolac u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri nosio je i dres beogradskog Partizana i ljubljanske Olimpije, bio je fudbaler i trener „Kozare“ i banjalučkog “Borca”, selektor reprezentacije Republike Srpske, a ostaće upamćen i kao trener koji je utemeljio rad prepoznatljive škole fudbala u Gradišci. Sombolac je rođen 1939., a preminuo je u Gradišci 2016. godine.

Planirano renoviranje stadiona

Milenko Pavlović je istakao da je činjenica da Gradski stadion u Gradišci nije u dobrom građevinskom stanju, ali da se radi na tome da se on renovira.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,200FansLike
440FollowersFollow