Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Haos ispred kafane u Gradišci: Narušavao javni red i mir pa napao i povrijedio policajca

Policijski službenici PU Gradiška noćas su uhapsili lice R.J. iz Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”.

“Policijskoj stanici Gradiška, noćas oko 35 minuta poslije ponoći, prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Gradišci, između više osoba”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Policijski službenici su dolaskom potvrdili navode prijave, te je prilikom uspostavljanja javnog reda i mira, lice R.J. iz Gradiške, odbilo da postupi po izdanom naređenju policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, zatim je isti prilikom lišenja slobode fizički napao policijskog službenika i istom nanio tjelesne povrede u predjelu glave.

“Lice R.J. je vidno bilo pod uticajem alkohola, isti je odbio da se podvrgne metodama ispitivanja na prisustvo alkohola i opojnih droga u organizmu”, kažu iz gradiške policije.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv lica R.J. nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Slijedi dalji rad na utvrđivanju prekršajne odgovornosti ostalih učesnika događaja.

“PU Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i pozvala građane da se uzdrže od ovakvih ponašanja”, zaključeno je u saopštenju policije.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
456FollowersFollow