Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Hapšenja u Laktašima i Srpcu zbog krijumčarenja migranata

Policija u Laktašima u petak je uhapsila lica B.A. i I.K. oba iz Ilidže, zbog sumnje da su počinili krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Naime, kako je saopšteno iz PU Banjaluka, policajci su istog dana oko 20,30 časova u mjestu Glamočani kod Laktaša uočili parkirano putničko vozilo „VW“ u kojem se na mjestu vozača nalazio B.A., a u vozilu su zatečena i četiri lica afro – azijskog porijekla.

“Daljim operativnim radom u vezi sa navedenim, policijski službenici su istog dana oko 21,00 čas, u mjestu Bajinci, opština Srbac, zaustavili i kontrolisali putničko vozilo marke „Opel“ kojim je upravljalo lice I.K. Izvršenom kontrolom u vozilu su zatečena četiri lica afro – azijskog porijekla”, saopštili su iz policije.

Iz policije su dodali da je dežurni inspektor Službe za poslove sa strancima – Terenski centar Banjaluka obaviješten o navedenom i isti je preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

“Predmetna putnička vozila, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela su oduzeti uz potvrdu i saglasnost dežurnog sudije Suda BiH. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu, te da se protiv lica B.A. i I.K. nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta u redovnoj prodecuri dostavi izvještaj o počinjnom krivičnom djelu”, zaključeno je u saopštenju policije.

Gradiskalive.com | Foto: Ilustracija
6,700FansLike