Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Hapšenje na graničnom prelazu zbog potjernice Suda iz Gradiške

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine tokom proteklih dana uhapsili su deset osoba.

Gradiška

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su T.K. (50) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Gradiška i predat je službenicima Interventne jedinice sudske policije Republike Srpske”, stoji u saopštenju.

Zvornik

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik uhapsili državljanina Srbije M.G. (35) za kojim je MUP Srpske raspisao potjernicu zbog krivičnog djela teška krađa.

“Kontrolisan je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Šepak i predat je službenicima MUP-a Republike Srpske”, stoji u saopštenju.

Takođe, prilikom kontrole na istom graničnom prelazu, pripadnici ove jedinice uhapsili su i S.L. (46) iz BiH nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Aerodrom Sarajevo

Na Aerodromu Sarajevo na letu iz Frankfurta zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i izdržavanja kazne zatvora uhapšen je bh. državljanin H.M. (38) koji je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Među uhapšenima tokom prethodnih dana je i državljanin Gruzije P.N. (30) nakon što je utvrđeno da je Interpol Budimpešta raspisao potjernicu za njim zbog organizovanja nezakonitih migracija.

“Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH”, istakli su iz Granične policije BiH.

Ostali granični prelazi

Prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Brod nakon što je utvrđeno da je potražuje više sudova, uhapšena je S.A (25), državljanka BiH zbog krivičnih djela teška krađa.

Zbog raspisane potjernice zbog krivičnih djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja prilikom prelaska graničnog prelaza Zupci uhapšen je i V.P. (53) iz Crne Gore.

Prilikom izlaska iz BiH na prelazu Popovi uhapšen je A.B. (20) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

“Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina”, stoji u saopštenju.

Nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Širokom Brijegu zbog krivičnih djela teška krađa i teška krađa u pokušaju, uhapšen je A.K. (53), državljanin BiH i Hrvatske.

Zbog krivičnih djela šumska krađa, nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, pripadnici Granične policije BiH uhapsili su bh. državljanina G.H. (49), a nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Cazinu.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike