Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Hapšenje u Gradišci: Krijumčario migrante u “mercedesu”

Granična policija BiH spriječila je krijumčarenje 18 migranata, a zbog ovog krivičnog djela, u Gradišci je uhapšen državljanin BiH, koji je krijumčario Indijce u “mercedesu”, dok je u Zvorniku uhapšen državljanin Pakistana koji je migrante pokušao prevesti čamcem iz Srbije u BiH.

Naime, granična policija u Gradišci lišila je slobode državljanina BiH, R.S. (59), jer je u “mercedesu” krijumčario osam državljana Indije.

“Krijumčarenje je otkriveno u Vrbaškoj kod Gradiške. Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, R.S. je ispitan u svojstvu osumnjičenog i protiv njega će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba”, navodi se u saopštenju.

Takođe, vozilo i drugi dokazni materijali u ovom slučaju, privremeno su oduzeti, a državljani Indije predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Zvornik

Pored toga u Zvorniku je uhapšen državljanin Pakistana koji je migrante pokušao prevesti čamcem iz Srbije u BiH.

“Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Pakistana (3), Indije (2) i Afganistana (5)”, rečeno je iz Granične policije BiH.

Gradiskalive.com
6,200FansLike