Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Hrabri gradiški pumpadžija spriječio razbojništvo: “Odmah sam prepoznao ko je!” (Video)

U gradiškom selu Laminci, sinoć je spriječen pokušaj razbojništva.

Naime, maskirani razbojnik inicijala A.J. je oko 20.45 časova uz prijetnju metalnom šipkom pokušao otuđiti novac iz jedne benzinske pumpe.

U tome ga je spriječio hrabri radnik, Danko Budić.

Ovaj Gradiščanac, za “ATV” kaže da je odmah prepoznao o kome je riječ.

“Sve se dogodilo juče oko 20.45 časova na benzinskoj pumpi u Lamincima. Dok sam privodio smjenu kraju, na vrata je ušao maskirani razbojnik. Na glavi je imao fantomku, dok je u ruci držao metalnu šipku. Čim je ušao, rekao je “daj pare, trebaju mi za majčinu operaciju, znam gdje stoji novac”. Međutim, po trenerci, po građi, glasu i zbog toga što mu je fantomka spala, ja sam prepoznao ko je. Riječ je o našem bivšem radniku, radio je na našoj pumpi u mjestu Brestovčina. Riječ je o Amaru Jusufoviću. Prepoznao sam ga i rekao mu “kakve pare Amare, šta je sa tobom, da li si pijan”. Još sam mu rekao da ne može dobiti pare, ali on nije odustajao i stalno je tražio novac. Zatim sam odlučio da iz kase izvadim 50 KM, kako bih mu prišao i savladao ga. Potom mu govorim uzmi novac, na šta on meni odgovara “nije to sve, ima još novca”. Ja kako prilazim njemu on izlazi unazad na vrata. U tom trenutku, udaram ga vratam po prstima, a zatim i dva puta u glavu, isto vratima. Nakon toga, nailazi automobil da toči gorivo, a razbojnik se daje u bijeg”, priča Budić za “ATV”.

Kako dalje navodi hrabri pumpadžija, policiji je odmah rekao o kome se radi.

“Rekao sam ko je razbojnik i da sam ga prepoznao po odjeći i fizionomiji”, zaključio je Budić.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te da se u redovnoj proceduri protiv lica A.J. podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Izvor: ATV
7,300FansLike
456FollowersFollow