Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Identifikovani prevaranti u Gradišci, počinili tri krivična djela

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, identifikovali su pet lica koja se sumnjiče da su počinili krivična djela “Falsifikovanje isprave”, “Navođenje na ovjeravanje netačnog sadržaja” i “Neovlašteno korištenje ličnih podataka”.

“Policijskoj upravi Gradiška, 08.04.2021. godine, oštećeni je prijavio da su mu na kućnu adresu stigli prekršajni nalozi, a u vezi izvršenih prekršaja u saobraćaju, te da isti navedene prekršaje nije počinio jer je u vrijeme izvršenja prekršaja boravio u inostranstvu”, navodi se u saopštenju PU Gradiška.

Pokušali izbjeći kazne

“Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da su lica inicijala N.M, D.Z, S.Z. i A.V. svi iz Gradiške počinili krivična djela “Falsifikovanje isprave” i “Navođenje na ovjeravanje netačnog sadržaja” na način što su po dobijenim obavijestima o počinjenim prekršajima u saobraćaju upisivali generalijske podatke oštećenog, a koje su prethodno dobili od lica D.V. iz Gradiške, te na taj način pokušali izbjeći prekršajne sankcije. Lice D.V. se sumnjiči da je ustupanjem generalijskih podataka oštećenog drugim licima, počinilo krivično djelo “Neovlašteno korištenje ličnih podataka”, zaključuje se u saopštenju.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac OJT Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv iistih dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
458FollowersFollow