Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Imena ovih 28 maturanata biće podebljana u školskom dosijeu (Foto)

Najbolji uspjeh medicinara, od uvođenja ove struke u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi Gradiška, od 4,8 postiglo je odjeljenje maturanata sa 28 učenika.

Njima su, prilikom okončanja školovanja i rastanka od profesora, direktor škole Darko Golić, te razredne starješine Jelena Šurlan i Dario Gvozden, uručili medalje, nagrade i priznanja i zahvalili na izuzetnom učenju, vladanju, vannastavnim aktivnosti, učešću u humanitarnim i drugim akcijama u školi i gradu.

Direktor Golić kaže da su učenici Medicinske škole, koje su ispratili sa mnogo emocija, ali i ponosa, pokazali da je za njih znanje velika vrijednost na kojem će, nesumjivo, temeljiti nastavak školovanja.

“Oni su upisali struku medicinskih tehničara, prije četiri godine, takođe sa visokim prosjekom ocjena. Kod nas su donijeli đačke knjižice pune petica i, što je veoma važno, radne navike i odlučnost da se iskažu. U tome su uspjeli, a među 28 učenika imamo deset odlikaša tokom cijelog školovanja”, kazao je Golić za Srpskainfo.

Maturanti Medicinske škole sa direktorom i profesorima / Foto: Milan Pilipović

Medalje, koje je obezbijedio humanitarac Mićo Lukić, daje prvi put.

“Time želimo ukazati da je ovo odjeljenje naših maturanata po mnogo čemu specifično, drugačije od ostalih i da će njihova imena biti podebljana u školskom dosijeu, u ljetopisu i drugim dokumentima”, naglasio je Golić.

Profesorka Jelena Šurlan kaže da su to učenici velikog potencija, koji posjeduju dobru bazu za nastavak školovanja, uporni i vrijedni, ponos škole i cijelog grada.

“Njihov primjer treba isticati jer je on jedinstven i svakako može biti uzor drugima. Znanje treba cijeniti, a omladinu podsticati na dokazivanje i stalnu potrebu za uspjesima”, kazala je profesorka Šurlan.

Direktor Darko Golić sa profesorima Jelenom Šurlan i Dariom Gvozdenom / Foto: Milan Pilipović

Profesor Dario Gvozden naglašava da je ovo izuzetna generacija po vladanju, ponašanju, učenju, odnosu prema obavezama i profesorima.

“Vjerujem da će oni za nekoliko godina, u najvećem broju postati ljekari, jer je za većinu medicina izbor daljnjeg školovanja. Želim da se oni, poslije vrate u svoju sredinu, a da ih mi ovdje, u našoj zajednici, dočekamo i pronađemo adekvatno zaposlenje”, kaže profesor Gvozden.

On takođe ističe da su učenici učestvovali u akcijama davalaštva krvi, sportskim takmičenjima, u humanitarnim i radnim akcijama, školskim projektima, sportu, đačkim forumima…

Profesorica Jelena Šurlan učenicima dijeli medalje / Foto: Milan Pilipović

“Srednje obrazovanje i naša škola su važna stepenica našeg života. Ponijeli smo iz škole, osim znanja, najljepše uspomene, mnoga prijateljstva. Većina, gotovo svi, planiramo nastavak školovanja na medicinskim fakultetima u Republici Srpskoj i Srbiji. To je naš cilj i naš put”, kazali su za Srpskainfo, nekako uglas, uzorni maturanti, medicinski tehničari iz Gradiške.

Učenik generacije

Za učenika generacije proglašena je Milica Ćurčija, iz prigradskog naselja Kruškik.

Milica Ćurčija, đak generacije / Foto: Milan Pilipović

“Veoma sam srećna. Medicina, koju sam davno zavoljela, je moj životni izbor. Planiram na studij medicine u Banjaluku”, kazala je Milica koja je i u osnovnoj školi bila đak generacije.

Odjeljenje od 28 genijalaca

Među 28 učenika je pet muškaraca i 23 djevojke. To su Andrea Topić iz Aleksandrovca, Nevena Lakić iz Kosijerova, Milana Šukalo iz Gornjih Podgradaca, Belma Mujanović iz Čatrnje, Šejla Hamzić iz Žeravice, Hanita Raković iz Dubrava, Nikolina Miladinović i Tatjana Turjačanin iz Mašića, Anđela Ivaštanin, Viktorija Paspalj, Nikola Divić, Miro Alibašić, Marko Malbašić, David Kalajdžić, Jovana Đakić, Ivona Bencuz iz Gradiške, Andrea Lazić i Minja Tica iz Kozinaca, Milica Ćurčija, Maja Zabrdac, Andrea Golub iz Kruškika, Tijana Sladojević iz Cerovljana, Tatjana Kojić iz Bereka, Srđan Despotović iz Rogolja, Lazarela Sladojević i Nina Pilipović iz Nove Topole, Ivana Zec iz Romanovaca i Marija Ponjević iz Rovina.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Milan Pilipović
7,400FansLike
457FollowersFollow