Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Incident u NS RS: Stevandić istjerao Rankića iz kabineta, oglasila se i policija

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NS RS), objavio je na Twitteru da je danas naložio potpredsjedniku NS RS Petku Rankiću da napusti njegov kabinet jer je, kako je naveo, zbog Rankićevog ponašanja prekinuo sastanak.

“Danas sam naložio potpredsjedniku NS RS Petku Rankiću da izađe iz mog kabineta jer sam prekinuo sastanak radi njegovog ponašanja i ometanja rada. Poslušao je nakon mog insistiranja. Spinuju se ‘senzacionalne informacije’ pa da se zna istina”, napisao je Stevandić.

Dodao je da ne podnosi bahate osobe, primitivce i slično.

Inače, mediji su danas prenijeli da je u zgradi Narodne skupštine RS u Banjaluci došlo je do sukoba između Stevandića, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske, i Rankića, visokopozicioniranog člana SP-a, te da je o svemu obaviještena policija.

Oglasila se policija

Banjalučka policija preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa prijavom Petka  Rankića, potpredsjednika Narodne Skupštine Republike Srpske, koji je juče prijavio da je imao problema sa predsjednikom NSRS Nenadom Stevandićem, saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka navodeći inicijale.

U PU Banjaluka su naveli da im je juče oko 13,05 časova, P.R. telefonski prijavio da je u kabinetu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske imao problema sa predsjednikom Narodne skupštine RS N.S.

“Na okolnosti događaja od prijavitelja je uzeta izjava na zapisnik. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se nije mogao izjasniti ima li elemenata krivičnog djela, te naložio policijskim službenicima da se Okružnom javnom tužilaštvu dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama”, rekli su u policiji.

Izvor: Nezavisne
7,300FansLike
456FollowersFollow