Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Inspekcija naredila eutanaziju psa koji je napao djecu u Kozarskoj Dubici

“Rotvajler, koji je na igralištu u naselju Puhalo u Kozarskoj Dubici napao i povrijedio dvoje djece, pod nadzorom je, a izdato je i rješenje o eutanaziji, jer zakonska procedura predviđa ovakav postupak kada se utvrdi da je pas ranije činio ista djela”, potvrđeno je u Veterinarskoj inspekciji Kozarska Dubica.

Protiv vlasnika psa M.V. podnesen je izvještaj zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, prenosi RTV Kozarska Dubica.

“Nakon što je Policijska stanica Kozarska Dubica postupila po prijavi zaprimljenoj 23. decembra da je na dječijem igralištu u ulici Miroslava Antića u Kozarskoj Dubici, pas napao i ugrizao dva maloljetna lica koja su zadobila tjelesne povrede, o svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti, za koje će nadležnom tužilaštvu protiv M. V. iz Kozarske Dubice biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo”, saopšteno je u Policijskoj upravi Prijedor.

Podsjetimo, dvoje djece zadobilo je povrede kada ih je na igralištu u Kozarskoj Dubici napao pas i jedno od njih je zadobilo teške povrede u predjelu lijeve noge.

Izvor: Glas Srpske
6,200FansLike