Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Inspekcija za sedam dana izrekla kazne od 76.000KM

“Republički inspektori su u proteklih sedam dana subjektima izrekli kazne od 76.000 KM zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama”, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Tokom protekle sedmice izvršene su 634 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, a u 51 slučaju subjekti su zatečeni u prekršaju.

U okviru sprovođenja ovih mjera do sada je izvršeno 57.629 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne od 1.465.200 KM, dok je za 74 objekta izrečena privremena zabrana rada.

Iz Inspektorata su istakli da je akcenat u kontrolama i dalje usmjeren na objekte koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične djelatnosti.

“Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj još je nepovoljna, te je s ciljem njene stabilizacije neophodno da svi nastave sa odgovornim ponašanjem i poštovanjem preventivnih mjera jer jedino na taj način možemo očekivati poboljšanje u narednom periodu”, poručili su iz Inspektorata.

Za potrebe vršenja pojačanog nadzora, navodi se u saopštenju, angažovani su republički inspektori iz svih 13 inspekcijskih sektora, koji rade u smjenama radnim danima, kao i vikendom.

“Rad inspektora organizovan je i po principu rotiranja službenika po regijama, gdje se inspektori iz jedne regije upućuju na područje druge i obrnuto”, piše u saopštenju.

Iz Inspektorata su poručili da nastavljaju sa pojačanom kontrolom poštovanja preventivnih mjera u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Izvor: Agencije
7,300FansLike
456FollowersFollow