Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Iz Banjaluke došli po kokain, pa upali u policijsku zamku (Foto)

U Policijskoj akciji “Argentina” na području BiH uhapšeno je ukupno sedam dilera i oduzeta je određena količina kokaina, potvrđeno je za “Srpskainfo”.

Foto: MUP RS

Akciju su izveli inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, zajedno sa kolegama iz Unsko-sanskog kantona, a uhapšeni se terete za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogom.

Prema nezvaničnim informacijama, na području Banjaluke uhapšeni su Siniša Dragičević i Danijel Gauk iz tog grada, a kod njih je i pronađena određena količina kokaina. Na području Unsko-Sanskog kantona privedeno je još pet osoba.

Izvor “Srpskainfo” blizak istrazi pojasnio je kako su uhapšeni dileri.

“Dragičević i Gauk su iz Banjaluke išli na područje Unsko-Sanskog kantona kako bi preuzeli određenu količinu kokaina. Radi se o drogi koja je prokrijumčarena u BiH iz Hrvatske. Na primopredaji droge bilo je više osoba, a kada su posumnjali da su “provaljeni” krenuli su da bježe”, pojasnio je izvor.

Foto: MUP RS

On dodaje da je policija stigla i uhapsila osumnjičene, a sumnja se da su dio droge odbacili.

“Kod njih je pronađena određena količina narkotika i oni će se izvagati i biće urađeno vještačenje”, ističe sagovornik.

Na terenu, gdje se desilo hapšenje, još uvijek su bili policajci koji su tragali za kokainom, koji su odbacili osumnjičeni.

Izvor Srpskainfo dodaje i da Dragičević i Gauk do sada nisu prolazili kroz policijske evidencije, kao osobe koje se bave trgovinom narkoticima.

Pretresi

Portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović rekla da oni u saradnji sa MUP Unsko-Sanskog kantona pretresli kuće i pomoćne objekte na dvije lokacije, kao i četiri vozila.

“Uhapšeni će biti sprovedeni u Upravu za organizovani i teški kriminalitet u Banjaluci na kriminalističku obradu. Sve dalje aktivnosti će se preduzimati u saradnji sa Tužilaštvom BiH, koji vodi istragu u ovom predmetu”, poručila je Miljanovićeva.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Goran Obradović
7,200FansLike
457FollowersFollow