Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Iz pritvora u fotelju: Zeljković se vraća na čelo Instituta za javno zdravstvo RS

Branislav Zeljković osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u aferi “Korona ugovori” vraća se na mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, saznaje “Srpskainfo”.

Zeljković je suspendovan sa direktorske funkcije zbog određivanja pritvora, a kako je to bio jedini razlog, sada nema više nijedne prepreke da se Zeljković vrati na svoje radno mjesto.

Izvor “Srpskainfo” iz pravosuđa Republike Srpske objasnio je da Republičko javno tužilaštvo u ovoj fazi postupka nema nijedan mehanizam kojim bi Zeljkovića spriječio da se vrati na direktorsko mjesto u Institut za javno zdravstvo RS.

“U optužnici se jedino može zatražiti mjera bezbjednosti zabrane obavljanja javne funkcije, ali to se primjenjuje tek nakon pravosnažnosti presude”, objasnio je izvor “Srpskainfo”.

Branislav Zeljković uhapšen je u septembru prošle godine i nalazi se pod istragom Republičkog javnog tužilaštva zbog zloupotrebe službenog položaja i malverzacija prilikom nabavki medicinske i zaštitne opreme u vrijeme pandemije virusa korona.

Tužilaštvo ga sumnjiči za zloupotrebu “tešku” 790.000 maraka.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Nikola Morača
7,200FansLike
441FollowersFollow