Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Izložba “Volare” akademske slikarke Bose Ostić u Muzeju Gradiška

Izložba “Volare” akademske slikarke Bose Ostić biće otvorena u četvrtak, 23. marta 2023. u 19 časova u galeriji Zavičajnog muzeja u Gradišci.

Kako umjetnica navodi, “Volare” predstavlja sopstveno istraživanje i traganje za nebeskim daljinama, kao i onim što se nalazi na nebu, u nebu i ispred neba, a to su oblaci.

“Naziv objedinjuje moje interesovanje za fenomene oblaka, oblika, leta, atmosfere, rizika, različitosti, emocija. Istraživanje me vodi do novih fenomena, kao što su pokret i svjetlost, koji se pojavljuju na mojim slikama i koji su postali sastavni dio mog rada. Odlazeći dalje od vidljivog, svjetlost na slikama predstavljena je kao instalacija na slikarskom platnu. Ta svjetlost poprima eskapističku ulogu, potpuno ličnu, ponekad stranu i daleku, a opet moju. Tok misli pokreće mi tijelo na djelovanje u kojem istražujem sve što mi se učini da je potrebno istražiti”, navodi ova umjetnica.

Biografija

Bosiljka Ostić diplomirala je slikarstvo 2020. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta Banjaluci, u klasi Radoslava Tadića, pod čijim mentorstvom je nastavila master studije.

Do sada je realizovala nekoliko samostalnih i kolektivnih izložbi. Dobitnica je brojnih nagrada za svoj rad.

Samostalne izložbe koje je realizovala su “Volare” (Banjaluka, 2020),  “Tamo” (Gradiška, 2021), “Oblaci/oblici” (Doboj, Trebinje i Pančevo, 2021/2022) i “Polja” (Vranje, 2022).

Gradiskalive.com
6,200FansLike