Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Izvještaj protiv pet lica iz Gradiške, fingirali saobraćajke i prevarili osiguranje

Pripadnici MUP-a RS danas su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli izvještaj protiv pet lica koja se sumnjiče da su zajedno, 25.07.2020. godine, u mjestu Dušanovo, grad Gradiška, počinili krivična djela “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” i “Prevara u osiguranju”.

“Lice inicijala D.G. iz Gradiške, policijski službenik Policijske stanice Nova Topola, se sumnjiči da je počinio krivično djelo “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” u sticaju sa krivičnim djelom “Prevara u osiguranju” na način da je tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka pomogao u fingiranju saobraćajne nezgode licima M.V, N.V, M.P. i A.D. svi iz Gradiške koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo ‘Prevara u osiguranju'”, navodi se u saopštenju PU Gradiška.

Izvršenjem pomenutih krivičnih djela, osumnjičena lica su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 10.040 KM, a osiguravajućem društvu iz Bijeljine pričinili materijalnu štetu u istom iznosu.

“Protiv policijskog službenika Policijske stanice Nova Topola će u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima i Pravilnikom o disciplinskom postupku biti pokrenut unutrašnji postupak”, zaključuje se u saopštenju gradiške policije.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
459FollowersFollow