Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Kolovozi mokri i klizavi, učestali odroni: Normalizovano stanje na ulazu u Orahovu

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH kolovozi su mokri i klizavi i učestali su odroni kamenja, pa je potrebno maksimalno oprezna vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Normalizovan je saobraćaj na dionici Vrbaška-Draksenić u mjestu Orahova, na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Zbog radova u tunelu “Čeljigovići” na magistralnom putu entitetska granica Lapišnica-Ljubogošta, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice zbog rehabilitacije kolovoza, te na dionici Klašnice jedan-Nova Topola zbog izgradnje tri kružna toka.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, takođe, je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva”.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, te na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

U FBiH ugaženog snijega na kolovozu ima na pravcima Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar-Resnovci-Bosansko Grahovo, a i mjestimično su jaki udari vjetra.

Sporije zbog radova saobraća se u tunelu Skela na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i Živinice-Stupari kod mjesta Đurđevik.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izvor: Agencije
7,300FansLike
456FollowersFollow