Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Komunalci uređuju, a nesavjesni građani ruše trgove i parkove u Gradišci (Foto)

Parkovi, trgovi, cvijetnjaci, ukrasna stabla, savska obala, fontana, zelenilo, klupe, na udaru su nesavjesnih pojedinaca i grupa u Gradišci koji sve to bezobzirno ruše i uništavaju.

Oni time čine veliku štetu, ali pokazuju lošu stranu dijela mještana.

“Muzički trg, kojeg smo veoma maštovito ukrasili, čineći ga jedinstvenim i funkcionalnim, na udaru je vandala. Fotografije i video snimak, koji to dokazuju, poslali su nam, opet drugi, veoma odgovorni i savjesni građani. Vidljivo je na tim snimcima, koje smo proslijedili policiji, da djeca ruše umjetnine, na očigled roditelja koji to posmatraju, i ništa ne preduzimaju”, požalila se Renata Obradović Popović, direktor KP „Gradska čistoća“.

Takođe, komunalci svakog jutra, u saksijama sa cvijećem pronalaze pivske flaše, staklo, smeće… Fontana u parku pored Save, više puta je oskrnavljena, a cvijeće i ukrasno bilje su stalna meta kradljivaca.

“Prinuđeni smo da ukrasno i skupocjeno cvijeće, tokom sadnje, vežemo za cigle ili beton, koje ukopavamo, da bismo to sačuvali. Tako smo, zaustavili vandale, građane kojima ništa nije važno, osim njihovog interesa. Takvi, na društvenim mrežama kritikuju sve i svakoga, a ponašaju se krajnje neprihvatljivo”, upozorila je Renata Obradović Popović.

Problem za gradiške komunalce su i psi koje njihovi vlasnici masovno izvode u parkove, na igrališta za djecu i druge javne površine, ne pridržavajući se bilo kakvih higijenskih normi. Zato je ovdje, kao u drugim mjestima, neophodan park za pse, kućne ljubimce, kako bi se ova oblast mogla kontrolisati, a javne površine zaštiti.

Izvor: srpskainfo.com | Milan Pilipović
7,300FansLike
457FollowersFollow