Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Koncert Trio gitara u Kulturnom centru Gradiška

Koncert kamerne muzike u JU Kulturni centar Gradiška, utorak 29.6.2021. godine sa početkom u 20:00 časova – Mala (Crvena) sala Kulturnog centra. Ulaz slobodan!

Gitaristkinje su sastav koji čine:

Nataša Jokić

Pohađala je studije gitare na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, gdje je diplomirala 2006. godine u klasi Zorana Krajišnika. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Rafaela Andie, Jakoba Lynberga, Pavela Štajdla, Larsa Triera, Ann Wallstrom, Davida Pavlovitsa i drugih. Master studije upisala je 2008. godine na Kraljevskom muzičkom konzervatorijumu u Štokholmu, gdje i završava pomenute studije 2010. godine u klasi profesora Pitera Berlind Karlsona. U toku školovanja osvojila je brojne prve nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima učenika i studenata muzike.  Njena umjetnička aktivnost obuhvata veliki broj solističkih resitala i koncerata u BiH i inostranstvu (Švedska, Norveška, Njemačka, Francuska, Italija i dr.). U toku svog umjetničkog rada bila je član kamernih sastava gitara-flauta, gitara-violončelo, gitara-glas. Jedan je od osnivača i član orkestra „102 gitarske žice“ sa kojim je realizovala niz projekata širom BiH. Sa trijom „Volante“ održala je niz koncerata u okviru projekta decentralizacije kulture. Član je Muzikološkog društva Republike Srpske, predsjednik Asocijacije gitarista „102 žice“ i jedan od organizatora festivala Ubuntu gitarfesta. Od 2006. do 2010. godine radila je kao asistent na Katedri za gitaru Akademije umjetnosti u Banjaluci, a bila je angažovana kao asistent na Katedri za gitaru Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. Trenutno radi kao profesor na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Sunčica Trkulja Šušnjar

Diplomirala je 2011. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci u klasi mr Krajišnik Zorana i mr Tošić Srđana. U Muzičkoj školi „Savo Balaban“ u Prijedoru zaposlena je kao profesor gitare od 2009. godine. Potpredsjednik je Asocijacije gitarista „102 žice“ i jedan od organizatora festvala Ubuntu gitarfesta. Polaznik je mnogih festivala gitare u regionu na kojima se usavršavala na majstorskim kursevima kod vodećih svjetskih gitarista kao što su: Anjelo Deziderio, Paolo Pegoraro, Sante Tursi, Pavel Štajdl, Hubert Kepel, Rikardo Galjen, Marsin Dilja, Roberto Ausel, Alvaro Pieri, Gaele Solal, Zoran Dukić, Petrit Čeku i drugi. U toku svog muzičkog obrazovanja nastupala je širom BiH kao solista i kamerni muzičar u gitarskim sastavima (duo, trio, kvartet, sekstet i oktet), te u sastavima gitara-flauta, gitara-violina, gitara-glas, gitara-džez klavirski trio. Najznačajniji nastup zabilježila je 2013. godine u KC Banski dvor kada je izvela „Concierto del Sur“ za gitaru i orkestar meksičkog kompozitora M.M. Ponsea, pod dirigentskom palicom Branke Radošević-Mitrović. Aktivno nastupa u duetu „La Luz“ i triju „Volante“ sa Natašom Jokić i Violetom Lučić.

Violeta Lučić

Violeta Lučić je završila osnovne i specijalističke akademske studije gitare na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof . Vere Ogrizović.U toku školovanja se usavršavala na majstorskim kursevima kod renomiranih profesora: D. Bogdanovića, V. Ivanovića, A. Dezideria. 2002 i 2003. godine je učestvovala na I i II Balkan artu održanom u Italiji (Rim, Milano, Torino) gdje je izvela solističke koncerte, a iduće godine nastupila u kamernom duu (gitara-flauta). U periodu od 2003-2017. godine ostvaruje zapažene koncerte u različitim kamernim sastavima (flauta, violina, klavir, gitara) u Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, Doboju, Tesliću, Smederevu, Beogradu, Bihaću-kulturna manifestacija „Ulicom Bišća“, u Sarajevu – 2009. i 2014. festival „Sarajevska zima“. Tokom 2019. godine realizovala je niz koncerata sa gitarskim triom Volante u okviru projekta „Muzičko putovanje“. Od 2014. godine aktivan je član orkestra „102 gitarske žice“. Kao profesor istakla se time što su njeni učenici osvajali nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Takođe je aktivan član žirija domaćih i međunarodnih takmičenja, predavač na seminarima i festivalima gitare. Učestvovala je u izradi novog plana i programa za Srednju školu. Trenutno radi kao profesor gitare u JU Muzička škola „Vlado Milošević“ u Banjaluci. Jedan  je  od osnivača  Asocijacije gitarista „102 žice“ i organizatora Ubuntu Guitarfest-a u Banjaluci.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
456FollowersFollow