Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“Korona parti” u Podgradcima, policija zatekla 14 lica

Policijska uprava Gradiška kontinuirano sprovodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koje se odnose na sprečavanje širenja virusa među stanovništvom, te su tom prilikom evidentirali jedno krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

“Naime, 25.03.2021. godine, oko 20 časova, policijski službenici PU Gradiška, su u prostorijama fudbalskog kluba, u mjestu Gornji Podgradci, grad Gradiška, zatekli 14 lica, gdje je bila organizovana privatna zabava suprotno mjerama iz zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije”, saopštili su iz PU Gradiška.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se lica D.L. i V.B. obojica iz Gradiške, ispitaju na navedene okolnosti, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

Iz PU Gradiška pozivaju građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Gradiška će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
438FollowersFollow