Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Kredit im nije dovoljan da se skuće u Banjaluci, pa sele do Gradiške ili Prijedora

“Na korak smo do odluke da kupimo nekretninu na putu do Prijedora ili Gradiške, jer cijene u Banjaluci su nevjerovatno visoke i eventualno možemo da priuštimo garsonjeru, ali to ne rješava naš problem stanovanja.”

Priča ovo za “Srpskainfo” bračni par iz Banjaluke koji su od vjenčanja, a tome ima već 5 godina, podstanari i sada konačno imaju mogućnost da se skuće. Ali, ne onako kako bi željeli. Za kredit koji im je odobren, u Banjaluci mogu da kupe maksimalno 40 kvadrata. To im nije dovoljno.

Sjeli su, razgovarali i oboje pristali da kupe kuću, ali ne u Banjaluci, već dovoljno blizu da mogu ovdje da dolaze na posao. U obzir dolaze nekretnine na putu prema Gradiški i Prijedoru.

Već su zvali neke vlasnike nekretnina koje su na prodaju, neke otišli da pogledaju. Za sada imaju dvije opcije. Jedna je kuća pred Prijedorom od sedamdesetak kvadrata i sa velikim komadom zemlje.

“Kuća treba manja ulaganja, ali to bismo mogli da uradimo, jer računamo da će nas ostati nešto novca. Ima i propratne sadržaje u dvorištu, glavni put je na koji metar od nas. Tu staju i autobusi, a blizu je prodavnica i apoteka. Mjerili smo koliko nam treba do Banjaluke i to je oko 45 minuta normalne vožnje. Oboje radimo prve smjene, pa možemo zajedno automobilom”, priča Marko za Srpskainfo.

Druga nekretnina koji su gledali je nekih 4,5 kilometara od Gradiške. Prostrana kuća, takođe oko 70 kvadrata, na prodaju je za nešto više od 130.000 maraka. Oko kuće je veliko dvorište, ima kompletnu infrastrukturu, garažu, a u blizini auto-put, pa im do Banjaluke neće trebati puno. Ima, naravno, i skupljih nekretnina, ali oni se u to neće, niti mogu upuštati.

“U Banjaluci ne možete ništa da kupite za 120.000, 130.000 KM. Kuće koje smo gledali za taj novac traže dosta ulaganja”, govori on.

I dovoljno je da pogledate malo po oglasima. Nekretnina po Banjaluci ima, cijene kuća su visoke, ali ipak povoljnije od stanova. Zavise od kvadrature, opremljenosti, lokacija, ali one malo veće kvadrature koštaju od 300.000 maraka, pa na više.

Izvor: srpskainfo.com
7,200FansLike
457FollowersFollow