Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Kriminalci iz Gradiške prodavali oružje Velji Nevolji, do njih odveli dokazi iz kuće strave

Kriminalci uhapšeni u policijskoj akciji „Storidž 2“ nabavljali su i prodavali oružje Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja i njegovoj kriminalnoj grupi, saznaje “Srpskainfo”.

Akcijom „Storidž 2“ pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske razbili su veoma ozbiljnu kriminalnu grupu i u srijedu su uhapsili 20 osoba zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom trgovinom narkoticima i oružjem.

Izvor “Srpskainfo” otkriva do sada nepoznate detalje o ovoj velikoj akciji, a kako stvari stoje, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

“Akcija „Storidž 2“ je prvenstveno bila usmjerena na razbijanje grupe koja se bavila prodajom marihuane i skanka u većim količinima. Međutim, kako je istraga tekla, tako je policija dolazila do novih i veoma jakih informacija”, otkriva izvor “Srpskainfo”.

policija

Prema njegovim riječima, jedan dio ove grupe, osim droge, bavio se i prodajom nelegalnog oružja, a kupci su im bili neki od najvećih kriminalaca u regionu.

“Postoje veoma jake indicije da je njihovo oružje dolazilo do grupe Velje Nevolje i da su ga oni koristili prilikom izvršenja teških krivičnih djela”, istakao je izvor “Srpskainfo”.

Kaže da je grupa Velje Nevolje i njegove desne ruke Marka Miljkovića jedna od najkrovoločnijih grupa koja je posljednjih godina uhapšena u regionu.

Kako je već objavljeno, u akciji na području Gradiške uhapšeni su Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Dragan Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović.

U Srpcu su privedeni Radoslav i njegov sin Saša Narančić, u Banjaluci Nebojša Tojagić, u Laktašima Radivoje Lekić i Dario Taškov u Novom Grad.

Ova akcija je, prema nezvaničnim informacijama, bila usmjerena na razbijanje grupe koja je bila veoma bliska sa Milivojem Lovrenovićem Ćomijem, a koji osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića u Beogradu, a takođe se dovodi u vezu sa još nekim likvidacijama u regionu.

U srijedu je policija u Gradišci tražila i njegovog sina Dušana, ali je on izbjegao hapšenje.

Izvor je rekao da je policija došla do indicija da su upravo kriminalci iz Gradiške nabavljali oružje za Velju Nevolju, a koje je pronađeno i prilikom pretresa njegove „kuće strave“ u Ritopeku.

Sredinom aprila ove godine policija je u kući u Ritopeku, a koju je za ubistva koristio Veljo Nevolja, pronašla ogromnu količinu oružja.

Nađeno je više pušaka sa snajperima, eksploziv, ručni bacači raketa, puške sa prigušivačima, desetine pištolja i drugo.

“U toj kući, “kući strave”, dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. U sklopu te kuće pronađena je i tajna prostorija, vrlo vješto i efikasno sakrivena, do koje možda ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podijele tu informaciju sa nama i u kojoj smo pronašli zastrašujuće veliku količinu naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani”, istakao je tada ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Upravo sa ovim oružjem inspektori su povezali pojedince uhapšene u Gradišci.

Policija je u septembru ove godine u blizini Gradiške pronašla „štek“ u kojem su oružje krili Milan Grbić, Veljko Ugrenović i Dragoslav Radaković i oni su tada uhapšeni.

Policija je u košnicama, koje su vlasništvo Grbića, pronašla veću količinu oružja. Tom prilikom oduzeto je 13 vojnih automatskih pušaka, 13 ručnih bombi, tri tromblonske mine, 18 detonirajućih upaljača, optički nišan i veća količina municije.

“Sumnja se da je i to oružje najvjerovatnije bilo planirano da se u nekom periodu prebaci i proda kriminalcima u Srbiji. Radi se o sličnom oružju koje je tada nađeno u toj kući. Zbog toga će istraga vjerovatno biti nastavljena, a dio će se sigurno raditi i sa policijom iz Srbije”, poručuje izvor Srpskainfo.

Izvor: srpskainfo.com | Goran Obradović
7,300FansLike
456FollowersFollow