Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Krivolov u Podgradcima: Uhapšen muškarac nakon što je odstrijelio srnu

M.T. iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivolov, a policija je od njega oduzela odstrijeljenu divljač (srnu) i lovačko oružje.

Policijskoj stanici Gradiška je u subotu, 29. maja, prijavljeno da postoji sumnja da je u gradiškom mjestu Podgradci izvršen krivolov i da se koristi vozilo marke “VW Caddy”.

“Policajci su, postupajući prema prijavi, u mjestu Gornji Podgradci, zaselak Palež, kontrolisali vozilo kojim je upravljala osoba M.T. i na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda pretresli vozila u kojem je pronađena i oduzeta odstrijeljena divljač, kao i lovačko oružje”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Lice M.T. je uhapšeno, a odstrijeljena divljač predata lovočuvaru Nacionalnog parka “Kozara”, dok će oduzeto lovačko oružje biti dokaz u krivičnom postupku.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se osumnjičeni nakon ispitivanja pusti na slobodu, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo “Nezakonit lov”.

Gradiskalive.com
6,700FansLike