Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Krov nad glavom za još 14 porodica u Gradišci (Foto)

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić i direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Davor Čordaš su u Dubravama predali ključeve novoizgrađene kuće porodici Gorana Arambašića.

Ova donacija je dio Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u okviru kojeg je na teritoriji Grada Gradiške izgrađeno ili sanirano 14 kuća.

Gradonačelnik Adžić je izrazio zadovoljstvo što je još 14 domaćinstava na teritoriji grada dobilo priliku da osjeti toplinu svog doma kako bi se i na taj način osjetili dobrodošlim u njihovom novom kraju.

On se zahvalio Republičkom sekretarijatu, uz čiju pomoć, kao i pomoć sa nivoa Vlade Republike Srpske, u proteklom periodu izgrađeno ne samo ovih 14 stambenih jedinica. Radi se o stambenoj zgradi u Gradišci sa 32 stambene jedinice te istoj takvoj u Novoj Topoli koja je u završnoj fazi i očekuje se uskoro useljenje prvih stanara.

Davor Čordaš je u ime Sekretarijata najavio skorašnji završetak još 23 stambenih objekata poput ovih koji su danas predati novim vlasnicima na raspolaganje.

On je naglasio da Republički sekretarijat trenutno radi na izgradnji oko 1200 novih stambenih jedinica, od čega trećina otpada na stanove dok su ostatak kuće.

Pohvalio je saradnju sa Gradskom upravom Gradiške koja je bila jedna od najkooperativnijih i gdje nije bilo zastoja u dobijanju potrebnih odobrenja i saglasnosti sa kakvim su se susretali u nekim drugim sredinama.

Izvor: radiogradiska.com / Foto: mojagradiska.com
7,300FansLike
456FollowersFollow