Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Kroz vakcinalni punkt u Gradišci dnevno prođe do 400 ljudi

Od početka imunizacije protiv virusa korona u Gradišci je vakcinisano 11.152 ljudi, od kojih je 8.234 primilo i drugu dozu vakcine, izjavila je načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška Slađana Tepavac.

Tepavčeva je rekla da se na vakcinalnom punktu u gradiškom Kulturnom centru svakim radnim danom od 8.00 do 14.00 časova obavlja vakcinacija bez prethodnog zakazivanja i da su građanima na raspolaganju vakcine svih proizvođača.

“Građani Gradiške su zainteresovani za vakcinaciju, a to pokazuje i podatak da ih dnevno kroz vakcinalni punkt prođe od 300 do 400, ali ponovo pozivamo sve koji nisu vakcinisani da dođu i vakcinišu se”, istakla je Tepavčeva.

Ona je navela da se, nakon što je u Republiku Srpsku stigao novi kontigent druge doze vakcine “sputnjik ve”, očekuje da će revakcinacija ovom vakcinom početi za nekoliko dana, a da će svi oni koji su prvu dozu primili u junu i julu biti pozvani i da će im biti određeni termini za revakcinaciju.

Prema njenim riječima, Dom zdravlja Gradiška do sada je na raspolaganju imao najviše kineskih vakcina “sinofarm”, zbog čega je i najveći broj građana Gradiške vakcinisan ovom vakcinom.

Tepavčeva je rekla da je trenutna epidemiološka situacija u Gradišci i dalje stabilna, ali da postoji tendencija blagog pogoršanja.

Ona je navela da je u Gradišci trenutno 30 osoba pod zdravstvenim nadzorom, od kojih je 12 pozitivnih na virus korona i 18 kontakata, a da se u gradiškoj Bolnici liječi jedan pacijent obolio od kovida 19.

Izvor: Agencije
7,400FansLike
458FollowersFollow