Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Lažna Facebook stranica pokušava prevariti firme iz Gradiške (Foto)

Danas je na našoj Facebook stranici “iskočila” upozoravajuća notifikacija da nas je pomenuo određeni “Digital Data Security Center” zbog “kršenja standarda zajednice”, koji se u tagovanoj poruci predstavlja kao Facebook i Meta, te navodno moraju provjeriti naš identitet.

Naravno, ovo nikakve veze nema s Facebook-om i Meta grupacijom, u pitanju je neka vrsta prevare, a koliko smo istražili radi se o prevarantu ili više njih iz Vijetnama.

Evo kako izgleda njihova poruka u kojoj su tagovali našu stranicu i još mnoge firme iz Gradiške:

Kopirali smo link na koji hoće da tagovani Gradiščani kliknu, te smo sigurnom metodom provjerili gdje vodi, a lokacija je novi sajt u Vijetnamu.

Provjerom novog linka ustanovljeno je da je taj link potencijalno opasan, te da će website pokušati prevariti korisnika da ostavi svoje lične informacije ili da preuzme neki software, koji takođe može biti štetan.

Foto: Google Transparency Report

Ovo nije prvi slučaj da se grupe lažno predstavljaju u ime Meta i Facebook, tako da ovo objavljujemo i kao upozorenje ostalim Gradiščanima kojima su poslali ovu poruku, da istu ignorišu, kao i da budu na oprezu za buduće slične pokušaje.

Gradiskalive.com
6,700FansLike