Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ljubav na točkovima kamiona (Foto)

Bračni par Mandić iz Gradiške, Snežana i Đorđe u aprilu prošle godine odlučili su da urade nešto što će im učiniti život zanimljivim i omogućiti da mnogo više vremena provode zajedno, počeli su da rade zajedno kao vozači u međunarodnom transport.

Oboje su odrasli u porodicama vozača kamiona, tako da se ljubav prema kamionima rodila od malih nogu.

“Prošle godine smo odlučili da našu ljubav i ljubav prema kamionima ujedinimo. Šansu da ostvarimo svoj san pružila nam je transportna firma. Mnogi su odbili da prime početnika i ujedno ženu koja želi da radi kao vozač kamiona. U toku polaganja za Ce kategoriju svi su govorili da pravimo ogromnu grešku, ali za nas se ta odluka ispostavila kao pun pogodak. Prednosti ovog posla su avantura, sloboda i ono najbolje, plaćeni smo da putujemo”, navodi Snežana.

Posao vozača ima jednu manu, a to je odvojenost od porodice i prijatelja, ali ono što Mandiće gura napred je to da rade ono što vole.

“Najljepše prizore smo doživljavali jutarnjom vožnjom uz Azurnu obalu uz prve zrake sunca. Trenutno vozimo na relaciji Italija – Španija, volimo malo toplije krajeve. Kako smo počeli raditi zajedno, provodimo puno više kvalitetnog vremena zajedno. Imajući vašeg supružnika sa vama ne samo da ćete se još više zbližiti, već će vam pomoći da se borite protiv osjećaja samoće, koju vozači doživljavaju kad voze sami. Najljepši osjećaj je kada vidim svoju suprugu kako uživa onog momenta kada sjedne za volan i pokreće kamion. Ona stalno govori kako je moćan osjećaj da mali čovjek može da pokrene ogroman kamion. Ono šta je jako bitno je što umjesto poziva kući da joj čujem glas, taj glas imam pored sebe. Zajedno pružamo primjer drugima, da se ohrabre na ovakav korak, ali je jako bitna ljubav prema ovom poslu, a ne samo novac, za kojim mnogi samo idu”, kaže Đorđe.

Mandići zaključuju da je za ovaj posao potrebno mnogo razumijevanja i tolerancije između supružnika, nema opcije “trebam vrijeme za sebe”.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,200FansLike
457FollowersFollow