Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Manifestacije povodom Dana grada biće upriličene u petak i subotu

Povodom obilježavanja Dana grada – 24. aprila, u Gradišci će u subotu u gradskom spomen parku biti položeni vijenci na spomenike poginulim borcima i žrtvama Drugog svjetskog i Odbrambeno-otadžbinskog rata, predviđeno je i bratimljenje Gradiške sa opštinom Zubin Potok, te svečanost na kojoj će biti dodijeljene povelje i zahvalnice zaslužnim pojedincima, ustanovama i preduzećima, najavio je menadžer grada Bojan Vujinović.

Petak

Program obilježavanja Dana grada počinje u petak, 23. aprila, kada će Turistička organizacija i Kuća Lijevča i Potkozarja, na Trgu Čubrilovića od 10:00 do 15:30 časova, organizovati Sajam proizvođača i udruženja žena. Istog dana, KUD “Kolovit” će organizovati zanimljivu manifestaciju gdje će članovi ovog društva koji rade u javnim ustanovama radni dan provesti u narodnim nošnjama, a nakon toga će u 15 časova u nošnjama prošetati do Trga Čubrilovića. Sve to biće fotografisano i uvršteno u spot kojim će “Kolovit”, putem društvenih mreža, uputiti građanima Gradiške čestitku povodom Dana grada.

Subota

U subotu, 24. aprila, u Gradišci je predviđeno i obilježavanje 26 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije. U okviru obilježavanja biće otkriven i novoizgrađeni spomenik stradalim Srbima iz zapadne Slavonije. Predviđeno je da spomenik otkriju srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predsjednik Udruženja prognanih Srba iz zapadne Slavonije Krsta Žarković.

Izvor: radiogradiska.com
7,400FansLike
457FollowersFollow