Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Marija iz Laminaca spasila život srni koju su napali psi lutalice (Foto)

Srnu, koju su napali psi lutalice, spasila je, zajedno sa komšijama, Marija Kalinić iz Laminaca. Sada se ona i njeni ukućani, uz pomoć veterinara, bore da srna što prije ozdravi i oporavi se, da opet trčkara livadama i poljima.

“Maca je stalno u društvu srne, kao da saosjeća sa njenim bolom. Od nje se ne odvaja. To je životinjska solidarnost u nevolji. I svi mi, žalosni smo zbog povrede, jer smo srnu u posljednji čas oteli iz pasijih čeljusti. Uhvatili su je za vrat. Samo razmišljamo kako da joj pomognemo, da je spasimo”, požalila se Marija. Ona je spasiteljka srna i druge divljači.

Prethodno je već spasila jednu srnu, Tinu. Ona je napušteno lane, u proljeće, spasila iz šiblja, pored puta. Bilo je slabašno, unesrećeno u svom životinjskom svijetu. Trebalo mu je pomoć ljudi jer drugačije, nije imalo nikakvu šansu da preživi.

Marija i srna Tina

“Oglašavalo se piskutavim glasom, kao ptica ili neko mače koje je ostavila majka. Kada sam se približila, u kanalu, u visokoj travi, ugledala sam oči, molećivog pogleda. Šareno lane, sive dlake sa crnim tufnama, bilo je sasvim bespomoćno”, opisuje Marija prvi susret sa tankonogom Tinom, sada odraslom srnom koja trčakara po dvorištu, ulazi u kuću, hoda za njom, prati je u stopu.

Srna Tina

“Othranila sam je kravljim mlijekom. Prvih dana boravila je kući, spavala na trosjedu, dok nije ojačala. Pomagala mi je mama Dragica ali i ostali ukućani. Ona nas je pridobila i na svoj način uzvratila ljubav. Poslije smo je premjestili u štalu, u sijeno, gdje je imala ugodan ležaj, dovoljno hrane. Rasla je tako, prihvatajući mene kao svoga spasitelja i zaštitnika – sa neizmjernom ljubavlju”, Marija je za “Srpskainfo” pričala o svojoj ljubimici.

Srna Tina

Ovo je druga srna koju je Marija ove godine spasila od pasa lutalica, koji predstavljaju veliku napast za divljač, srne, zečeve, fazane.

Izvor: srpskainfo.com | Milan Pilipović
7,200FansLike
457FollowersFollow