Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“McDonald’s” u Banjaluci na čekanju zbog korone

Iako je ranije najavljeno da popularni lanac brze hrane “McDonald’s” ima namjeru da ponovo otvori restoran u Banjaluci, to se još nije desilo i planovi su na čekanju, a razlog je situacija sa virusom korona.

Adi Hadžiarapović, direktor marketinga “McDonald’sa” u BiH, za “Nezavisne” je rekao da, sve dok se epidemiološka situacija sa virusom korona ne stabilizuje, nema promjena u vezi s tim.

“Zbog svega što se dešavalo posljednjih sedmica konkretnih promjena u statusu nije bilo iz objektivnih razloga”, kazao je Hadžiarapović.

On je ranije za “Nezavisne” kazao da drive-restoran, čije otvaranje je planirano u Banjaluci, zaposlio bi između 30 i 40 osoba.

Podsjetimo, prvi “McDonald’s” restoran u BiH otvoren je u julu 2011. godine u Sarajevu.

“McDonald’s” je već bio otvoren u Banjauci, ali je u međuvremenu zatvoren. Restoran u Ulici Veselina Masleše (Gospodska ulica) u centru Banjaluke otvoren je u oktobru 2012. godine, a investitor “Dreamfoods restorani” u taj objekat uložio je više od 2,5 miliona KM. Samo tri godine kasnije je zatvoren, a 34 radnika ostala su bez posla. Kao razlog prestanka rada navedeni su problemi poslovne prirode.

Iz “Dreamfoods restorana”, koji je bio korisnik “McDonald’s” franšize za Republiku Srpsku, tada su kazali kako će razmatrati opcije za razvoj brenda i razmisliti o traženju drugih lokacija za restoran.

Međutim, do toga nije došlo, jer je zatvaranjem restorana došlo i do njihovog gašenja, a nad ovom firmom u junu 2016. godine zaključen je postupak likvidacije.

“McDonald’s” je američka kompanija prehrambene industrije i svjetski lanac brze hrane, koja broji više od 34.000 restorana u 122 zemlje, u kojima se dnevno usluži preko 69 miliona gostiju.

Izvor: Nezavisne | Autor: Dajana Vujatović
7,400FansLike
459FollowersFollow