Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Moguće privremeno zatvaranje aerodroma

Uprava javnog preduzeća “Aerodromi Banjaluka” planira u skorijem periodu rekonstrukciju piste, zbog čega će najvjerovatnije privremeno biti zatvoren jedini međunarodni aerodrom u Srpskoj, saznaje “Srpskainfo”.

Prema saznanjima “Srpskainfo”, zatvaranje aerodroma planirano je već od 15. januara.

Međutim, direktor Milan Račić nije želio da razgovara o detaljima ovog plana.

“Ne mogu vam sada ništa reći. Možda ćemo da zatvorimo, a možda i nećemo. Možda neće biti 15. januara, možda bude poslije 20. januara. Određene analize su još u toku. Kad bude zvanično, obavijestićemo javnost”, kaže Račić.

Na pitanje da li su avio-kompanije koje lete sa Aeordroma obavještene o mogućem prekidu saobraćaja, Račić kaže da su razgovarali o tome.

Račić je jedino mogao da kaže da je ovo javno preduzeće prošle godine od Vlade RS dobilo 907.000 konvertibilnih maraka za sanaciju piste.

“Aplicirali smo za još neka sredstva kod Vlade i nadamo se da ćemo ih dobiti”, dodao je Račić, koji kaže da nije raspisan javni poziv za izvođenje radova na pisti.

Sa banjalučkog aerodroma moguće je letjeti u više gradova zapadne Evrope sa niskobudžetnim kompanijama “Ryanair” i “Wizz air”, te sa beogradskom avio-kompanijom “Air Serbia”.

Izvor: srpskainfo.com
7,400FansLike
457FollowersFollow