Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Muk u banjalučkoj školi: “Učiteljica Marija bila divna žena i sjajan pedagog”

Ekipa “Nezavisnih” posjetila je banjalučku Osnovnu školu Dositej Obradović u kojoj je radila učiteljica Marija Buzadžija (44), koja je jutros stradala u saobraćajnoj nesreći.

U školi danas nema nastave, a kolege preminule učiteljice, potresene zbog ove velike tragedije, kazale su da je Marija bila majka troje djece, divna žena te sjajan pedagog i prosvjetni radnik.

“Nezavisne novine” nezvanično saznaju da je učiteljica stradala tako što se jutros oko 7.00 časova njen automobil, prethodno upaljen, pokrenuo i pregazio je.

Danijela Lolić, direktorica OŠ “Dositej Obradović”, potvrdila je za “Nezavisne” da u ovoj obrazovnoj ustanovi danas neće biti nastave zbog ove tragedije.

“U saglasnosti sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske dogovorili smo da neće biti nastave u obe smjene. Specifična je situacija budući da je suprug preminule učiteljice nastavnik biologije u našoj školi. O detaljima nesreće ne smijem i ne želim govoriti”, navela je ona.

Roditelji učenika kojima je Buzadžija predavala kazali su da su u šoku, te da se je ona bila divan čovjek i pedagog, uvijek spremna za razgovor i saradnju, zbog čega su je svi jako poštovali i voljeli.

Izvor: Nezavisne | Nemanja Vukojević
7,400FansLike
457FollowersFollow