Cookie Consent by Free Privacy Policy website

MUP istražuje snimak na kojem se spaljuju glasački listići (Video)

Policijski službenici u saradnji sa tužiocem utvrđuju sve okolnosti snimaka na kojima se uništavaju glasački listići, saopšteno je iz MUP RS.

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavjestila je Okružno javnog tužilaštvo Doboj o snimcima koji su objavljeni na internet portalu BN TV-a, a na kojima se vidi paljenje i uništavanje glasačkih listića.

“U skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa navedenim događajima, nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj je naložila policijskim službenicima preduzimanje mjera i radnji, te je u skladu sa tim od BNTV-a pismeno zatraženo da dostavi sve informacije koje posjeduju o snimcima koje su objavili, kao i da dostavi same snimke radi daljeg kriminalističkog vještačenja”, saopšteno je iz MUP.

Takođe, Uprava kriminalističke policije zatražila je i od Centralne izborne komisije BiH da se dostavi tumačenje serijskih brojeva glasačkih listića koji se vide na navedenim snimcima.

Izvor: Mondo
7,300FansLike
457FollowersFollow