Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Muškarac iz Gradiške optužen za deset krivičnih djela obljube djeteta

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv S.K. (39) iz Gradiške zbog deset krivičnih djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako portal “Mondo” nezvanično saznaje, žrtva je 13-godišnja djevojčica.

Osumnjičeni S.K. je uhapšen krajem maja ove godine, kada se, prema tadašnjem saopštenju iz tužilaštva, sumnjalo da je počinio pet krivičnih djela obljube, ali je u nastavku istrage utvrđeno da ih je duplo više.

Iz Okružnog suda Banjaluka danas je saopšteno da je protiv S.K. potvrđena optužnica i da mu je produžen pritvor tako da može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od dana potvrđivanja optužnice, s tim što će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti svaka dva mjeseca, a ukoliko u navedenom roku ne bude izrečena prvostepena presuda pritvor će se ukinuti i optuženi pustiti na slobodu.

Pritvor mu je produžen iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenju javnosti.

Izvor: Mondo
7,200FansLike
441FollowersFollow