Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Na alkohol kontrolisano 956 vozača u Gradišci

“Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u vremenskom periodu od 08.-10.04.2021. godine, realizovane su akcije sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila i prisustva alkohola u organizmu”, saopštili su iz PU Gradiška.

Tokom akcije na kontrolu tehničke ispravnosti vozila, ukupno su kontrolisana 33 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je 19 vozača sankcionisano, dok je za ostale prekršaje sankcionisano 12 vozača.

Na alkohol kontrolisano 956 vozača

Tokom akcije na kontrolu prisustva alkohola u organizmu, ukupno je kontrolisano 956 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je po akcentu akcije sankcionisan 21 vozač, a četiri vozača sankcionisana su zbog počinjenih ostalih prekršaja.

Trojica “naduvala za zatvora”

Kod 14 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod četiri vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod tri vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Akcije se nastavljaju

Policijska uprava Gradiška će nastaviti sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, poručili su iz PU Gradiška.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
438FollowersFollow