Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Na GP Gradiška uhapšeno lice po potjernici

Na graničnom prelazu Gradiška uhapšena je osoba E.H. jer je ustanovljeno da je za njom Kantonalno tužilaštvo u Tuzli raspisalo potragu zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda.

Pet hapšenja na ostalim prelazima

Na graničnom prelazu Brod danas je uhapšena osoba čiji su inicijali I.I. nakon što je utvrđeno da je za njom Policijska stanica Pale raspisala potragu zbog utaje.

Ovaj državljanin BiH kontrolisan je na ulasku u BiH i predat pripadnicima Policijske stanice Brod, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik juče su na izlasku iz BiH na prelazu Šepak uhapsili osobu čiji su inicijali B.M, koje potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, dok je pri ulasku u BiH na prelazu Karakaj lišena slobode osoba S.S. jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini, takođe, radi izdržavanja kazne zatvora.

Službenici ove jedinice su na prelazu Karakaj, na ulasku u BiH, uhapsili i državljanina BiH i Srbije čiji su inicijali M.K, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud na Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora.

Sve tri osobe su predate službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Na Aerodromu Tuzla na letu iz Malmea pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode osobu čiji su inicijali Ć.M. jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog falsifikovanja isprave.

Izvor: Agencije
7,200FansLike
457FollowersFollow