Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Na području Gradiške i Banjaluke oduzet duvan i tehnička oprema (Foto)

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje proveli su dvije odvojene akcije na području Gradiške i Banjaluke. Tom prilikom privremeno su oduzeli novu tehničku opremu kao i duvanske prerađevine. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na oko 115.000 KM.

Na području grada Gradiška u mjestu Dubrave ovlaštena službena lica UIO – Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Banjaluka su izvršila operativne aktivnosti i privremeno su oduzeli nove laptop računare, “pametne satove” i mobilne  telefone raznih robnih marki (Apple, Samsung i dr.) stranog porijekla bez dokumentacije o provedenom carinskom postupku u Bosni i Hercegovini. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi cca 18.000 KM. Protiv učinioca opisanih nezakonitosti biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

U drugoj operativnoj aktivnosti provedenoj po obavještajnim podacima na području grada Banjaluka, izvršen je pretres zbog sumnje u nelegalno prometovanje akciznih proizvoda. Tom prilikom pronađeno je: 2.750 paklica ručno punjenih cigareta, 140 paklica drugih cigareta raznih robnih marki i oko 493 kilograma rezanog duvana neobilježenog akciznim markicama koje izdaje UIO, kao i drugi predmeti namjenjeni za ručno punjenje cigareta (50.000 komada filtera sa ovojnicom i mašinice za ručno punjenje cigareta). Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na iznos od oko 96.500 KM. Protiv počinioca nezakonitih radnji biće podnesen izvještaj nadležnom Tužilaštvu BiH.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UINO koristili su specijalizovanu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Gradiskalive.com
6,700FansLike