Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Na savskom keju urbane vile umjesto stogodišnjih kuća

Na savskom keju urbane vile umjesto stogodišnjih kuća.

Na pet lokaliteta na savskom keju u Gradišci trenutno se grade urbane, superluksuzne višespratnice. Investitori su otkupili i porušili stare kuće, mnoge sagrađene čak i prije više od 100 godina.

Blaga zima nije mnogo omela građevinare. U toku su unutrašnji radovi na zgradama od oko 200 stanova, koji će biti useljivi već na proljeće i ljeto ove godine.

Sigurniji život

“Ovdje je potražnja vrlo velika. Na najnovijem gradilištu se tek radi na temelju, a stanovi su već rasprodati. Cijena od 1.500 KM za kvadrat je primamljiva, lokacija je atraktivna, na samoj obali Save, a izvođač radova je poznat po odličnim referencama”, rekao je Enes Fišeković, mještanin ulice na keju.

kej

Zanimljivo je da nove stanove ne kupuju samo Gradiščani. I naši ljudi iz dijaspore su “odriješili kesu”, a veliki je broj i Banjalučana, pa i porodica iz Beograda, Zagreba, Ljubljane ili Sarajeva koji su se odlučili da žive ovdje.

“Poznajem dosta Banjalučana koji su prodali svoje velike stanove, kupili ovdje nove stanove i ostalo im je novaca za sigurniji život u penziji. Život u manjem gradu ima prednosti, manje su gužve, blizu je granica, ovdje je zdravstvena zaštita na veoma visokom nivou”, rekao je Milan Pilipović, takođe mještanin ovoga naselja.

Više stanovnika

Tako će savski hej, odnosno ulica kilometar dužine, od mosta do Kajak kluba, uskoro biti najljepše i najmodernije naselje, s povećanim brojem stanovnika. Jer, umjesto tri ili četiri porodične kuće, ovdje niče zgrada sa 40 stanova. Naselje se nalazi na samoj granici i praktično će činiti prelijepu sliku BiH na ulasku iz Hrvatske.

Izvor: mojagradiska.com | Autor: B. Grgić
7,200FansLike
440FollowersFollow