Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nekadašnji kandidat za načelnika Teslića oslobođen optužbi

Teslićki advokat Konstantin Savić u banjalučkom Okružnom sudu oslobođen je optužbi da je ometao sutkinju u obavljanju sudijske dužnosti pri uviđaju u parničnom postupku.

Savića je optužnica teretila za napad na sutkinju i javnog tužioca, prema kojoj je 23. novembra prošle godine spriječio i omeo sutkinju Osnovnog suda u Tesliću u vršenju sudijske dužnosti prilikom obavljanja uviđaja radi ometanja posjeda.

Prema optužnici, Savić je tog dana odbio da se udalji s parcele kada ga je sutkinja upozorila da ne može da bude prisutan, jer je u tom predmetu predložen za svjedoka. Tvrdio je da će se udaljiti pod prinudom ako tako sutkinja naloži jer se nalazi na privatnom posjedu i ovlaštenik je E.S. Kazao je da ne želi da Sud narušava privatni posjed i vlasništvo.

Kako se navodi u optužnici, nakon što je postupajuća sutkinja vještaku iz Banjaluke naložila da pristupi radnji vještačenja, Savić nije dozvolio vještaku da izvrši radnju dokazivanja i odbio je da se pomjeri kako bi vještak mogao da obavi posao. Izjavio je da ne dozvoljava da Sud, vještak niti bilo koje drugo lice pristupe na parcelu radi sprovođenja vještačenja. Kako se navodi u optužnici, izjavio je da ne dozvoljava sa vlasničko-pravnog stanovišta da se pristupi na predmetnu parcelu radi premjeravanja od strane vještaka i tako je spriječio i omeo postupajuću sutkinju u vršenju sudijske dužnosti. Međutim, Sud ga je oslobodio ovih optužbi.

Savić je, podsjećamo, 2016. godine bio kandidat za načelnika opštine Teslić.

Izvor: Nezavisne | Ljiljana Radić
7,200FansLike
457FollowersFollow