Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nezakonito prodavao petarde u trgovinskoj radnji u Mašićima

Policijski službenici Policijske stanice Nova Topola, juče su u mjestu Mašići, pronašli su i oduzeli određenu količinu pirotehničkih sredstava.

Akcija je sprovedena u sklopu kampanje „Petarde nisu igračke“, koju organizuje MUP RS.

Tokom sprovođenja kampanje, policijski službenici su u trgovinskoj radnji privatnog vlasništva, pronašli i oduzeli 400 pirotehničkih sredstava prvog razreda – petardi, koje je vlasnik nezakonito prodavao.

“O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Gradiška koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv vlasnika trgovinske radnje N.B. iz Gradiške, podnese Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja po članu 29. Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Policijska uprava Gradiška će i u narednom periodu, zajedno sa nadležnim inspekcijskim organima, vršiti pojačanu kontrolu u cilju sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava.

“Pozivamo građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, posebnu pažnju skrećemo roditeljima da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehnike, a sve u cilju da predstojeći praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica”, zaključili su iz policije.

Gradiskalive.com
6,700FansLike