Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nijemac koji se zaljubio u Srpkinju i selo kod Srpca (Video)

Katolički vjernici danas slave najveći hrišćanski praznik, Uskrs. Slavi se i u domu Tea i Biljane Štajnman u Nožičkom, pored Srpca, gdje su preselili iz Minhena.

Teo Štajnman se u Nožičkom obreo zahvaljujući supruzi Biljani. Društven po prirodi, vrlo brzo se uklopio u ovdašnji mentalitet i stekao brojne prijatelje u ovom kraju.

“Putovao je 26 sati prvi put kada je dolazio u Srpsku. Bio je rat, išlo se koridorom, i odmah mu se sve ovdje dopalo”, naglašava Biljana Štajman.

Iako je njihova ljubavna priča počela u restoranu u Minhenu, u kojem je Biljana radila kao kuvarica, Teu su ovoj vrijednoj ženi privukle i brojne druge kvalitete.

“Njemice sve gledaju sa visoka, prave se važne, pune su sebe”, priča Teo Štajnman.

A, Bilja priča kako su se upoznali.

“Volio je jesti pljeskavice. Čini mi se da se prvo zaljubio u našu pljeskavicu, pa onda u mene”, sa osmjehom kaže Biljana.

Nožičko Tea podsjeća na njemačka sela prije pola vijeka i baš to ga je privuklo njemu. Naročito druženja komšija i zajednički rad.

Zahvalan osoblje naše bolnice

Slobodno kretanje na selu, u doba korone, posebno mu godi, iako je preležao njen teži oblik. Posebno je zahvalan osoblju u Bolnici Gradiška na izuzetnoj brizi i pomoći.

“Јedna od doktorica je znala njemački jezik. Veoma su bili ljubazni, i ja sam im zahvalan na tome”, naglašava Teo.

Njih dvoje podjednako poštuju sve praznike, pravoslavne i katoličke, slave dvije srpske slave i uživaju u svom malom raju u Nožičkom, okruženi prijateljima i rođacima. Njemačku posjećuju samo turistički, iako su zadržali stan u Minhenu. Kažu, domovinu ne čine kuće, nego ljudi, uvijek spremni za druženje, ali i da pomognu kada zatreba.

Izvor: RTRS
7,300FansLike
458FollowersFollow