Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Norveški ambasador posjetio Gradišku

Norveški ambasador u BiH Olaf Rajnertsen posjetio je u petak Gradišku gdje je održan sastanak sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem. Zajednička je ocjena da postoji značajan prostor za saradnju u privredi i brojnim drugim oblastima između Norveške, Republike Srpske i Gradiške.

“Razgovarali smo o brojnim temama, uglavnom o poslovnom razvoju i o tome kako privući norveške investitore u Gradišku”, izjavio je Rajnersten i dodao da za to postoje velike šanse.

On je istakao da je njegova namjera, kao ambasadora u BiH, da produži poslovne odnose između Norveške, BiH i Republike Srpske, ali ono što norveški investitori traže to je ono što traže svi investitori iz Evrope, regulacioni okvir i prave prilike koje se pružaju u BiH i Republici Srpskoj.

Rajnersten je istakao da je Norveška blizak saradnik i prijatelj sa Republikom Srpskom i politički i što se tiče projekata, ali da je sada fokus poslovni razvoj i poslovna saradnja.

„Nakon sastanka sa gradonačelnikom Gradiške ja zaista vjerujem da postoje veoma dobre šanse za našu dalju saradnju i dalji razvoj u oblasti energetike, informaciono-komunikacionih tehnologija, drvne industrije i poljoprivrede“, istakao je Norveški ambasador.

Gradonačelnik Zoran Adžić upoznao je norveškog ambasadora o radu lokalne samouprave koja je otvorena za sve oblike saradnje kako sa domaćim tako i sa ino partnerima koji žele da se uključe u infrastrukturno  opremanje čitavog prostora grada Gradiška.

„Predstavili smo prednosti Gradiške, a razgovarali smo o raznim oblastima, prije svega o poljoprivredi, drvnoj industriji, energetici gdje je iskazan interes za izgradnju solarnih elektrana kao i drugim bitnim temama vezanim za dalji razvoj Gradiške“, istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je rekao da je Rajnersten prepoznao Gradišku kao lokalnu upravu koja ima želju i viziju da radi i unapređuje uslove za život građana i privrednika.

On je najavio skori dolazak delegacije norveškog fonda kojoj će biti prezentovane sve mogućnosti Gradiške koja se nalazi na granici sa Evropskom unijom.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
440FollowersFollow