Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nova akcija na području Gradiške, policija kaznila 108 vozača

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, juče je realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Policija je kontrolisala pojas, sigurnosne sjedalice, upotrebu mobilnog telefona za vrijeme vožnje i tehničku ispravnost vozila.

“Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 116 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je evidentirano 108 prekršaja. Tri prekršaja su evidentirana zbog korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje, 30 prekršaja za nekorištenje bezbjednosnog pojasa, osam prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnih sjedalica, 54 prekršaja zbog tehničke neispravnosti vozila, a evidentirano je i 13 prekršaja po drugim osnovama”, rekli su iz PU Gradiška.

Vozio bez vozačke, dužan preko 11 hiljada KM

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske stanice Nova Topola, juče oko 7.45 časova, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke “Ford KA”, kojim je upravljalo lice D.T. iz Gradiške.

“Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo putničkim automobilom prije sticanja prava na upravljanje, a na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni utvrđeno je da lice ima dug u iznosu od 11.160 KM. Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica D.T. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH”, saopšteno je iz policije.

Vozio pijan

Policija u Novoj Topoli imala je puno ruke posla, te je takođe kažnjen i pijani vozač.

“Policijski službenici Policijske stanice Nova Topola, 23.02.2023. godine oko 12.15 časova u mjestu Nova Topola, lišili su slobode lice inicijala D.T. iz Gradiške, vozača kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,14 g/kg. Nakon prestanka razloga za zadržavanje navedeno lice je pušteno na slobodu, a istom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH”, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, zaključili su iz PU Gradiška.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
443FollowersFollow