Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Obilježena godišnjica tragičnog požara u Domu kulture u Gradišci (Foto)

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja “Tri suze nebesnice u vječnosti” danas je obilježeno 18 godina od požara u Domu kulture “Veljko Čubrilović” u kojem su poginule tri radnice preduzeća “Simpo-SIK” Dijana Ećimović, Gordana Ždero i Biljana Plotan-Šešum.

Osim rodbine, prijatelja i brojnih građana, svijeće su položili gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, zamjenica Dragana Ilić i direktor Kulturnog centra Miroslav Vuković.

Adžić je istakao da obilježavanje godišnjice tragičnog požara u Domu kulture u Gradišci treba da bude opomena svima da budu ozbiljni i odgovorni u vezi sa svim javnim objektima i pitanjem bezbjednosti svih građana.

U nekadašnjem Domu kulture „Veljko Čubrilović“ 16. novembra 2005. godine, zbog neispravnih elektroinstalacija izbio je požar u kojem su poginule tri radnice preduzeća „Simpo-SIK“, dok se skakanjem sa drugog sprata sigurne smrti spasio Živko Šukalo.

Nekoliko godina kasnije na temeljima izgorjelog Doma kulture izgrađen je Kulturni centar Gradiška, jedno od najljepših zdanja kulture u Republici Srpskoj.

Izvor: mojagradiska.com
6,200FansLike