Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Obustavljena istraga protiv banjalučkih policijskih inspektora

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv policijskih inspektora u Banjaluci koji su hapšeni u martu ove godine u nastavku akcije “Transporter”, saznaje Mondo.

Među uhapšenima tada su bili Bojan Cvijetić, bivši savjetnik nekadašnjeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, te Miroslav Milovanović, Predrag Varteš i Siniša Vukašinović, inspektori MUP-a RS, kao i tada aktuelni inspektori u PU Banjaluka, Danijel Kovačić i Miladin Vučić.

Tužilaštvo BiH donijelo je odluku o obustavi istrage, koja je u posjedu Monda, a odnosi se na Kovačica, Vatreša, Vukašinovića i Vučića.

U odluci se navodi da je utvrđeno da je Milovanović koristio svoje prijateljske veze i prenosio povjerljive informacije, ali bez znanja spomenutih policajaca, koji su, sa druge strane, njemu stavljali na raspolaganje podatke zbog činjenice da je imao čin glavnog inspektora.

Kovačića, Vukašinovića i Vučića, policija je sumnjičila za zloupotrebu službenog položaja, povredu tajnosti postupka i primanje mita, ali je Tužilaštvo BiH utvrdilo da nema dokaza da su počinili navedena djela, te je istraga obustavljena i ukinute su im mjere zabrane.

Izvor: Mondo
7,400FansLike
459FollowersFollow