Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Obustavljene sve ekskurzije u hotelu na Jahorini: Ponovo zatražen inspekcijski pregled

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naložilo je danas svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili ekskurzije na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu “Nebojša”, da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i bezbjednost učenika.

“Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske informisano je da je 12 od 103 učenika Osnovne škole “Branko Radičević“ Banjaluka, koji se u okviru škole u prirodi nalaze na Jahorini i smješteni su u hotelu “Nebojša“, imalo stomačne tegobe i temperaturu”, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Kako navode, prema informacijama koje je Ministarstvo dobilo od rukovodstva škole, ovih 12 učenika je izolovano, medicinski zbrinuto i nalaze se pod stalnim nadzorom pedijatra.

“Zbog toga je Osnovnoj školi “Branko Radičević“ Banjaluka naloženo da se odmah prekine izvođenje škole u prirodi, te da se učenici vrate u Banjaluku. S obzirom da je nedavno iste simptome imao određen broj učenika Osnovne škole “Petar Kočić“ iz Prijedora, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naložilo je danas svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili ekskurzije na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu “Nebojša“, da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i bezbjednost učenika”, navedeno je u saopštenju MPiK.

Takođe, Ministarstvo prosvjete i kulture zatražilo je danas da Republička uprava za inspekcijske poslove u hotelu “Nebojša“ obavi ponovo vanredni inspekcijski nadzor i pregleda uzorke hrane i radnih površina, te izvrši vanredni sanitarni pregled zaposlenih radnika kako bi se utvrdio uzrok obolijevanja učenika koji borave u ovom hotelu.

“Podsjećamo da je organizator ekskurzija i škola u prirodi rukovodstvo škole u saradnji sa savjetima roditelja i učenika, te da svaki roditelj potpisuje pisanu saglasnost za izvođenje ekskurzije i škole u prirodi”, zaključuje se u saopštenju.

Kako je ranije saopšteno, desetak učenika petog razreda, koji su na četvorodnevnoj školi u prirodi na Jahorini, sinoć je dobilo stomačne tegobe.

“Djeca imaju virozu i pod stalnim su nadzorom pedijatra. Imaju nisku temperaturu, a danas se već dobro osjećaju. Sa njima je pedijatar koji prati njihovo stanje”, izjavio je direktor škole Siniša Rendić.

Gradiskalive.com
6,700FansLike